Gemeente Assen Is Watching You!

Die microfoons kunnen ook de politie van dienst zijn. Afgelopen Oudjaar registreerden de microfoons op welke locaties jongeren voortijdig rotjes afstaken, en via diezelfde sensoren kon zelfs de route worden gevolgd. Dat scheelde in de opsporing.

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/4267055/2016/03/21/Assen-alias-Sensor-City.dhtml

Hoe zit het met de privacy?

Volgens het artikel in trouw heeft Autoriteit Persoonsgegevens toestemming gegeven aan Sensor City voor dit experiment.

Vraag aan de Gemeente/Sensor City: “Welke gegevens worden gedeeld met politie?”

Er worden geen data aan de politie verstrekt. Er is een onderzoek geweest waarbij de politie partner was in het kader van een experiment naar vuurwerkdetectie. Dit experiment is eind december 2015 gehouden. De politie ontving een email wanneer een vuurwerkknal te horen was. Bij dit onderzoek zijn alleen geluidsfragmenten (vuurwerkknallen) en de locatie aan de politie doorgegeven. Deze fragmenten waren niet naar personen herleidbaar. Ze werden gebruikt om de politie behulpzaam te zijn bij haar opsporende taken op de dagen dat nog geen vuurwerk mocht worden afgestoken.

“Er worden geen data aan de politie verstrekt”

De video van RTV-Drenthe geeft een andere indruk. In de video is te zien dat een medewerker van Politie een e-mail opent met een bijlage met een audio file van ongeveer 5 seconden. De beantwoording van de Gemeente/Sensor City lijkt niet helemaal te kloppen.

Meer info:
https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/103641/Gemeente-Assen-experimenteert-met-vuurwerk

https://www.assercourant.nl/algemeen/451080/mogelijk-vuurwerkvrije-zone-centrum-assen-sensorproef-levert-weinig-op.html